Uitgebreid verhaal iKetsjer
Het publiek wordt verwelkomd door twee iKetsjers. Zij zullen een aantal keer terugkeren om het publiek te informeren over het verloop van de musical. Eén ding benadrukken ze nu al… het wordt een blikvangende musical, waarbij het publiek oren en vooral ogen te kort zal komen.
De leerkracht repeteert met telkens andere groepjes de musicalsketches. Hij kan dit ongestoord doen in de wetenschap dat super stagiair Robbert alles geheel onder controle heeft in de klas. Sketch 1 ‘in de regen’ is direct raak! We komen in de klas terecht. Bij de altijd zo rustige en zelfverzekerde Robbert komt de stoom uit z’n oren. Waarom doet dat digitale schoolbord het niet? Gelukkig zit slimme Evert in de klas. Al is het computerprobleem nog zo gecompliceerd, Evert weet raad!
Hierna zien we hoe de leerkracht ‘met strakke hand’ de repetitie leidt. Hij laat eerst de spelers/dansers, die een eigen invulling hebben bedacht, hun kunsten vertonen. Dan is het tijd voor de tweede sketch. Het televisie-kookprogramma Kokkerellie levert de nodige hilariteit op. Vooral als de twee ‘smulpapen van het jaar’ Dick en Tilly Koster verschijnen. Dit vrolijke echtpaar wordt gezien als culinaire experts. Sinds hun nummer één verkiezing worden ze overal gevraagd om te verschijnen én natuurlijk lekker mee te smullen. In deel twee van de Kokkerellie-sketch wordt nóg een belangrijk personage geïntroduceerd. Het is kok Herman, die op onnavolgbare wijze een stevige Italiaanse Goeiendagschotel in elkaar knutselt. Dan verschijnen de fijnproevers Dick en Tilly Koster weer ten tonele om het gerecht te keuren. De ontmoeting tussen kok Herman en Tilly wordt hilarisch als Tilly vertelt tien jaar geleden Miss Baksel te zijn geweest. Herman herkent haar nu en roept enthousiast haar bijnaam uit: “Tilly de patatmaniak”. Dit leidt vervolgens naar het einde van de sketch en het geweldige geschiedkundige- en receptlied Patat.
Terug in de klas zien we Robbert in een wanhopige stemming terecht komen. Temeer omdat whizzkid Evert het eigenlijk ook niet meer weet. Er is nog één laatste mogelijkheid… de hulplijn. Dit fenomeen zal menig toeschouwer herkennen en doen gruwen. Eerst een eindeloos menu en dan? Bij digibord-fabrikant Bakkimo BV bestaat de hulplijn uit meerdere stappen. Allereerst wordt de beller hartelijk welkom geheten door de tweelingzusjes Beppie en Happy Bol. Zij leggen uit ‘hoe het werkt’. Het gebazel van deze twee dames brengt Robbert tot regelrechte razernij, hetgeen in het lied Hij zit aan z’n max doeltreffend wordt bezongen.
Terug in de repetitieruimte zien we hoe sketch 3 wordt gerepeteerd. In het televisieprogramma Nep of Echt kunnen mensen het verhaal en de waarde van meegenomen spullen vernemen. In deze aflevering worden oma en opa Zonnebol uit Geuzelt verwelkomd. Opa is een beetje doof en roept steeds: “Wattuh”? Dit is aanleiding om het swingende lied Heje watjes te zingen. Opa Zonnebol, die wel van een geintje houdt, blijkt na het lied prima te kunnen horen. Vooral als hij hoort wat het meegebrachte schilderij waard zou zijn geweest als zijn vrouw niet had geprobeerd die ‘vreemde vlekken’ er uit te krijgen. Het blijken de harten van zonnebloemen te zijn geweest. Het werk is van Vincent van Gogh. De waarde vóór de grote schoonmaak was circa twintig miljoen. Nu resteert een geschatte waarde van rond de vijftig euro. Volop reden voor opa Zonnebol om zijn vrouw met opgeheven stok te belagen en het speelvlak af te rennen. Hilarische sketch!
Na deze sketch komt de leerkracht terug in de klas en merkt nu als laatste wat er aan de hand is. Iedereen zit gespannen mee te luisteren wat de helpdesk tegen Evert en meester Robbert te vertellen heeft. Ze zijn tot dan toevan het kastje naar de muur gestuurd, maar krijgen nu contact met Govert Groes. Hij zou dé expert zijn, dus is het einde van de marteling nabij. Als Govert om het klantnummer en codekraker vraagt, slaat de paniek direct weer toe. Iedereen kijkt naar de leerkracht. Hij vertelt dat deze thuis in het nachtkastje liggen. Govert staat erop vooral de codekraker te willen weten, maar meldt tevens naar huis te gaan. Hij moet naar dansles, salsa om precies te zijn. Robbert knapt nu echt uit zijn vel, waarna Govert belooft een koerier een doos krijtjes te laten bezorgen. Die doen het altijd! Met het lied Thanks everybody wordt de musical super swingend afgesloten.
Terug naar musicalpagina iKetsjer >